CLEAN OCEANS

For hvert par briller vi sælger, donerer vi en andel af omsætningen til NGO'erne Plastic Change og ReSea Project, der faciliterer oprydningen af havplast svarende til vægten af 5 plastikflasker eller 100 sugerør.

HVAD VI HAR LAVET

Da vi startede MESSYWEEKEND indgik vi et samarbejde med NGO'en 4THEPLANET (tidligere PROARTSO) og grundlagde projektet "ORIGINES". Initiativet sikrede en bæredygtig metode for oprydningen af plastikaffald i Stillehavet. I 2020 skiftede vi over til de danske partnere Plastic Change og ReSea Project, hvilket betyder, at vi nu har endnu bedre verifikation af opsamlingen af havplast. I dag sikerer vores donation oprydningen af havplast svarende til vægten af eksempelvis 5 plastikflasker eller 100 sugerør fra havet i Indonesien.

LÆR MERE OM 'CLEAN OCEANS'

HVAD VI GØR

Med din donation kan vores venner hos 4THEPLANET organisere mange forskellige begivenheder, der er strategisk rettet imod at skabe bæredygtige løsninger for særligt udsatte områder ved Colombias kyst ved Stillehavet. Disse områder er ofte meget fjernt beliggende, tungt forurenet med plastikaffald, og står foruden de uddannelsesmæssige og finansielle foranstaltninger, der skal til for at skabe en løsning. 4THEPLANET organisere de frivillige oprydninger af strandene, skaber opmærksomhed på området, uddanner lokalsamfundet, og sammen med dem, arbejder vi på at skabe de organisatoriske strukturer for et fuldt og funktionelt affaldshåndteringssystem.

STRANDOPRYDNING

Ved Colombias kyst mod Stillehavet, ligger der en fjernt beliggende by ved navn Timbiqui, som var vores første udvalgte område for en affaldsreform og plastikoprydning. Vi har allerede fundet 26 lignende byer i områder med meget ringe affaldshåndtering som ORIGINES ønsker at ekspandere til i den nærmere fremtid. Ved disse lokalisationer, samles plastikken fra længere oppe af floderne, fra tidevandet og fra det lokale samfund, der forurener vandene, som flyder direkte ud i Stillehavet. Vi organiserer ekspiditioner med mange frivillige, hvor vi samler og sorterer de mange tons strandede plastikaffald.

GENBRUG

Oprindeligt var plastikaffaldet fra Timbiqui transporteret via private både til større byer til genbrugsstationer. Senest har vi dog samarbejdet med det Colombianske militær, hvis transportfaciliteter er langt bedre. Noget af affaldet er transporteret til Buenaventura, hvor materialerne er købt og genbrugt af tredjeparter, så som Recicoplas. Plastic flasker er transporteret til Cali og solgt til genbrugsfirmaet EKORED. Vi arbejder konstant på at forbedre flowet af vores affald og håndteringen af det.

LANGVARIGE FORANDRINGER

Vi er helt med på, at indsamlingen af affald ikke er en langsigtet løsning på problemet med forurening. Vi har brug for at inspirere en permanent forandring ved at skabe et bæredygtigt affaldshåndteringssystem, både lokalt og globalt. Derfor skaber 4THEPLANET inkluderende workshops, der rækker ud til et større segment af den lokale befolkning i de udvalgte områder. ORIGINES projektet ligger en indsats i at sikre en kulturel forandring so disse områder kan blive selv-drevede holdspillere der arbejder mod en mindre forurenet fremtid.