PROJECT CLEAN OCEANS

For hvert produkt vi sælger, donerer vi en andel af omsætningen til ReSea Project, der faciliterer og dokumenterer oprydningen af havplast svarende til vægten af 5 plastikflasker eller 100 sugerør.

Sådan det hele startede

Da vi lancerede MESSYWEEKEND tilbage i 2018 indgik vi et samarbejde med NGO'en 4THEPLANET (tidligere PROARTSO) og grundlagde projektet "ORIGINES". Initiativet havde til mål at sikre bæredygtige metoder for oprydning samt sortering af plastikaffald ved Stillehavet.

Der blev organiseret både oprydninger og uddannelsesevents i særligt udsatte områder ved Colombias Stillehavskyst. Disse områder er ofte fjernt beliggende og tungt forurenet med plastikaffald. 4THEPLANET organiserede oprydningerne af strandene, samt skabte opmærksomhed på problemerne lokalt. De uddannede lokalsamfundene og arbejdede på at skabe et funktionelt affaldshåndteringssystem.

LÆR MERE OM 'CLEAN OCEANS'

I januar 2021 indgik vi et partnerskab med NGO'en Plastic Change og virksomheden ReSea Project.

Hvad gør vi i dag

Vores donationers primære formål er at sikre en certificeret og dokumenteret oprydning i lokalsamfundene i Indonesien, hvor der er massive problemer med plastikaffald i både havene og floder.

Når affaldet er samlet op, transporteres det til sorteringsstationer, hvor indholdet kontrolleres og sorteres efter om det kan bruges til genbrug eller waste-to-energy. Sidstnævnte gøres kun hvis kvaliteten af affaldet er så ringe, at det ikke kan genbruges. Det bruges som et alternativ til kul, når der er behov for opvarming til at producere cement. Læs mere på www.reseaproject.com

LANGVARIGE FORANDRINGER

Vi er med på, at indsamlingerne af affald hverken er en langsigtet eller permanent løsning på problemet med havforurening. Vi ønsker at inspirere til forandringer ved at bidrage til uddannelse samt til mere bæredygtige affaldshåndteringssystemer, både lokalt og globalt.