CLEAN OCEAN

MESSYWEEKEND

I sommeren 2018 gik MessyWeekend sammen med miljø og kunst NGO’en PROARTSO og grundlagde projektet ‘ORIGINES’. Ambitionen med initiativet er at opbygge en bæredygtig oprydning af plastikaffald i Stillehavet, som er finansieret af salget af MessyWeekend produkter. Vores pilot-projekt er centreret i den fjerntliggende landsby Timbiqui som ligger ud mod Stillehavet, hvor der skyller tonsvis af plastaffald op. Det første samarbejde mellem PROARTSO og MessyWeekend har sikret oprydningen af 125 tons affald før 2022, med en ratio af 1 produkt = 10 kg plastaffald.

Vores nye samarbejde med PROARTSO omhandler en 1 = 2 kg aftale, da vi ønsker at skabe den mest bæredygtige ‘full-circle’ løsning for håndteringen og transporten af plastaffaldet efter det er opsamlet. Dette indebærer nemlig en signifikant investering i en lokal affaldshåndterings-station. Det donerede beløb fra vores salg er nøjagtig det samme, forskellen er også, at PROARTSO foretager mere socialt og politisk arbejde, med målet om at inspirere en samfundsmæssig forandring. Når vores ‘full-circle’ strukturer er solide, vil vi igen begynde at øge mængden af plastaffald samlet pr. solgte produkt.


How It Works

  • MESSYWEEKEND

    Når du køber et af vores produkter går en andel af omsætning direkte til at finansiere vores oprydningsprogram kaldet ‘ORIGINES’. Vi var initiativtager til projektet sammen med miljø- og kunst NGO’en PROARTSO, og vi anser hver enkelt af kunder som ligeværdige investorer i fremtid med langt mindre plastikaffald i verdenshavene.

Hvis du ønsker at bidrage til vores projekt, kontakt os via hello@messyweekend.com

All the best
Morten and Marc
Co-Founders